Снимка на Граовския събор “Видовден” спечели награда на брезничанина М. Миланов, който участва и в конкурс с разработка за “Сурова”

Милен Миланов, който част от екипа на Регионалния младежки център в Брезник, започва да снима забележителности и събития около града от началото пандемията. На конкурса, обявен от Европейския парламент „Снимка на Европа“, Милен Миланов спечели втора награда, съобщи радио “София“.

„Аз започнах да обикалям региона, в който живея около Брезник и започнах да правя интересни фотоси на самия регион, да го опознавам все повече и повече. В последствие се появиха много онлайн събития и конкурси, в които аз участвам най-редовно. Участвах и в този конкурс, който се организира по повод Деня на Европа – 9 май. Аз изпратих снимка, която е направена по време на традиционния граовски събор „Видовден“ в Брезник и бях награден за нея“, разказа в ефира на държавното радио “София” Милен Миланов.

Той участва и в друг Международен младежки конкурс за нематериално културно наследство. В конкурса, той участва със своя разработка за сурвакарската традиция в едно от селата в община Брезник.

Кадър: канал “Струма”

Виж също...

Loading...