Стартира ремонтът на големия салон в брезнишкото читалище, старите столове се подаряват

Дейностите по ремонт на големия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник стартираха. Старите столове вече се демонтират, за да може да бъде премахната и настоящата настилка, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на тази година Министерски съвет отпусна средства за обновяване на големия салон на читалището. През лятото Община Брезник обяви обществена поръчка за възлагане на дейностите, които включват и строително-монтажни дейности, свързани с демонтаж на съществуващи столове, настилки, полагане на нова подова настилка и други. Фирмата-изпълнител трябва да извърши: доставка на професионални сгъваеми столове за театър/кино салон, доставка и инсталация на озвучителна система, доставка и инсталация на сценично осветление, доставка и окачване на сценични завеси, доставка и монтаж на осветителни тела и доставка и монтаж на мултимедия с киноекран, полагане нова настилка в количества и технически характеристики, посочени в техническите спецификации на обществената поръчка.

Ремонтът стартира от началото на месец октомври и би трябвало да завърши до края на годината. “Можем да се похвалим с наистина внушителна и представителна зала – голям салон за различни спектакли и събития. Но тя, както всяко нещо, има нужда от реновиране. Не само, защото в течение на годините седалките и всичко, което се използва се е амортизирало. Има нужда от обновяване по много причини, включително и за безопасност. Някогашните тенденции са свързани с използване на много дърво, много плат, тоест материали, които горят. А ние трябва да мислим и за безопасността на нашите гости на различните постановки на сцената. Така или иначе това обзавеждане е минало през много години, беше време да бъде сменено. Радвам се, че това се случва в момента и искрено се надяваме в рамките на следващите 2 месеца ремонтът да приключи, за да можем годишните концерти на самодейците, коледните и новогодишните концерти на училището и разичните школи да могат да се проведат на голямата сцена.”, каза секретарят на читалището Гергана Пожарски с надеждата ситуацията в страната и противоепидемичните мерки също да позволят събития.

Старите столове, които се демонтират, се подаряват. Столовете могат да се използват поединично или на модули. Всеки, който желае да си вземе от тях, трябва да отиде на място, в читалището.

Виж също...

Loading...