Преди зимата в Трънско: Има ли проблем с доставките на дърва за огрев от общинските гори?

Количеството дървесина, което физическите лица с постоянен адрес на територията на община Трън могат да закупят е до 10 пространствени кубически метра на домакинство. Тази година дървата за огрев за местното население са доставени по-рано, уверява кметът на Трън Цветислава Цветкова в интервю пред медиите.

Няколко са фирмите, които доставят дърва за огрев от общинските гори в Трънско. “Едната обслужва Знеполе, втората обслужва града и третата доставя в района на Неделково. Не сме променяли цената на дървата, като всяко семейство има право да получи до 10 кубически метра дърва. Определили сме това количество като достатъчно за едно семейство за зимата. Миналата година имахме не малко случаи, в които някои хора препродаваха дървата си на по-висока цена, тъй като цената, на която ние ги даваме на населението е по-ниска. А след това си купуваха за себе си на по-ниска цена. Предприехме тази мярка с цел да ограничим максимално тази порочна практика”, поясни Цветислава Цветкова пред медиите.

В същото време в трънска земляческа Фейсбук група се появи информация от потребители, че за доставката на твърдото гориво от фирма е била поискана голяма сума. “За дървата от общината, които ги продават уж по 35 лв. кубика, някой има ли информация? На мен ми казаха от фирмата 620 лв. с доставка до Врабча за 10 кубика, а за 5 кубика – 420 лв. Транспорта значи излиза от 200 до 270 лв.”, пояснява Пламен Василев и добавя, че е писал до Община Трън, откъдето 2 седмици вече не са му отговорили. Друг потребител пък споделя, че до село Слишовци му е искана сумата от 450 лева с транспорт на 5 кубически метра дърва за огрев.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...