Ремонтът на моста за трънския квартал “Мурговица” се забавил, поради обилни валежи от дъжд и допълнителни трудности

Приключват строителните дейности по изграждането на новия мост в трънския квартал “Мурговица”. Това информира кметът на община Трън Цветислава Цветкова, пише вестник “Съперник“.

“Имахме няколко прекъсвания по строителните дейности на моста, тъй като пролетта имаше обилни валежи и нивото на река Ерма беше твърде високо. Затова се наложи да спрем временно обекта, защото при високи води е невъзможно да се работи. Излязоха и някои допълнителни трудности на обекта съоръжения на ЧЕЗ, които се оказа, че трябва да бъдат преместени. Става въпрос за стълбове, които се наложи да бъдат преместени. Това ни забави поне с двадесетина дни. Но всички затруднения бяха преодолени и през септември фирмата роботи ударно на обекта. Определените средства, които ни бяха отпуснати от Министерски съвет е обвързано с проектиране и със СМР. Така че нямаме притеснения, че няма да ни стигнат средствата за изграждането на моста. Това, което коментирахме с фирмата, има си някакъв процент непредвидени разходи в СМР, така че нямаме притеснение, че няма да ни достигнат средствата”, заяви Цветкова.

Министерски съвет отпусна 1 700 000 лева за реконструкция на моста в трънския квартал “Мурговица”, който буквално беше отнесен през януари тази години от придошлите води на река Ерма.

Виж също...

Loading...