Таланти в село Сопица се развихриха в началото на творческия сезон за местното читалище, което се подготвя за Деня на народните будители

Творческият сезон в народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица беше открит в събота, 9 октомври. В първата репетиция през новия творчески сезон участие взеха 6 деца, които в продължение на 2 часа танцуваха, съобщи за Zapadno.com секретарят на народно читалище “Светлина-1932” Кристиян Ивайлов.

Репетицията на самодейния танцов състав започна със сериозен разговор относно предстоящите дейности на читалището през новия сезон. “Поради лошото и дъждовно време вчера децата бяха в умален състав, но въпреки всичко си проведохме една страхотна репетиция. Днес на репетицията на певческата група за автентичен и обработен фолклор децата отново дойдоха с изключително голем интерес.”, сподели секретарят на читалището Кристиян Ивайлов.

Към съставите на читалището има проявен интерес и от страна на нови членове. “Имам обаждания от родители и деца, които са следили нашата дейност през лятото и миналия творчески сезон. Имат желание да запишат децата си да посещават редовно репетициите и да се запознават с художествено-творческата самодейност в читалището и селото.”, поясни още Кристиян Ивайлов. Той отбеляза, че децата на Сопица са талантливи и е горд да работи с тях.

Репетициите в читалището на село Сопица са свързани с предстоящия Ден на народните будители, които се отбелязва на 1 ноември.

Снимка: народно читалище “Светлина-1932”

Виж също...

Loading...