Инспектори провериха училищата в Брезник, Трън и Ноевци в началото на учебната година и не откриха несъответствия

Трите училища на територията на общините Брезник и Трън са били проверени в началото на учебната година. На територията на община Брезник има регистрирани 2 обекта за обществено хранене на територията на училища и един в град Трън, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

Инспекторите от отдел “Контрол на храни“ към Областна дирекция по безопасност на храните-Перник са извършили една проверка в разливочна в средно училище “Васил Левски” в град Брезник, където храната се доставя от „Детско и ученическо хранене“-Перник, в индивидуални опаковки за еднократна употреба. Инспекция е извършена и в една трапезария в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци, където храната се доставя от „Детско и ученическо хранене“-Перник, в индивидуални опаковки за еднократна употреба. Проверка е извършена и на разливочна в средно училище “Гео Милев” в град Трън. Обектът не работи към датата на проверката. При извършените проверки не са констатирани несъответствия, поясниха от Българска агенция по безопасност на храните.

От началото на учебната година от Българска агенция по безопасност на храните са извършили 1 264 проверки в страната при засилен официален контрол в училищните столове, бюфети и обекти по Закона за храните на територията на училищата. Възбранени са 18 килограма храни от животински произход с неправилно съхранение и с изтекъл срок на годност. Издадено е едно разпореждане за спиране на цялата дейност на обект, регистриран по Закона за храните на територията на училище. Установени са 54 несъответствия, за които са издадени 32 предписания в училищни столове и 22 предписания в обекти по Закона за храните. Съставени са 8 акта за административни нарушения, санкциите за които са на стойност между 2 000 и 4 000 лева.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...