Проверка на незаконна автоморга в град Брезник бе извършена от екоинспектори, полиция и Общината

През месец септември тази година експерти на Регионална инспекция по околната среда и водите-София са извършили извънредни проверки. Една от проверките е била по писмо на Община Брезник за незаконна автоморга в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Служители на Регионална инспекция по околната среда и водите-София, съвместно с представител на Община Брезник, както и служители на Районно управление-Брезник са посетили посочения в града адрес на 17 септември. В момента на проверката имотът е бил заключен. Не е открито лице, което би могло да го отвори и да съдейства за извършване на оглед. По данни на съседи, лицето стопанисващо имота пребивава рядко в него. Съставен е констативен протокол от същата дата, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на екоинспекцията в София.

Проверяваният имот, както и лицето стопанисващо същия, е известно на Регионалната инспекция по околната среда и водите, тъй като през месец февруари 2020 година, съвместно със служители на Областна дирекция на МВР-Перник е извършена проверка, при която е установено, че физическото лице съхранява в имота излезли от употреба моторни превозни средства без наличие на издаден документ по реда на член 35 от Закона за управление на отпадъците. За констатираното нарушение е съставен акт за установяване на административно нарушение. Издадено е наказателно постановление от директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите, което към момента е влязло в сила.

За последваща проверка ще бъде определена друга дата, като отново ще бъде изискано съдействие от служители на Областна дирекция на МВР-Перник, по официален път, с цел осигуряване присъствието на лицето на посочения адрес, добавиха от пресцентъра на Регионална инспекция по околната среда и водите-София.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...