Ранени вълци бродят из Трънските гори, 54 диви прасета са отстреляни при откриването на лова

Ловците от ловно-рибарско сдружение “Руй” в Трън откриха успешно за 129-ти път груповия лов на дива свиня, който стартира на 2 октомври. При откриването на сезона са отстреляни 54 диви прасета и поне 12 вълка. Два хищника са ранени. Това информира председателят на сдружението Иван Искренов, пише вестник “Съперник“.

“Всички ловци имаха слука при първия излет от откриването на лова тази година, което е едно много добро начало. В събота и неделя ловците от сдружението отстреляха 54 диви прасета, 6 вълка и 2 са тежко ранени и със сигурност няма да оцелеят. Сред дружинките, които могат да се похвалят с най-голяма слука на този излет са тази от село Забел. В нея влизат ловните групи от селата Ярловци и Туроковци. Тази дружинка има общо 13 отстреляни прасета. Един от ловците се отличи с 5 прасета. Дружинката от село Бохова има 8 убити прасета и 3 вълка. Дружинката от Стойчовци има убити 4 прасета и 3 вълка. Дружинката от Вукан има 9 убити прасета, тази от Лева река-7 и така нататък. Знаехме, че в нашия район има много вълци, но толкова на един излет не са убивани досега”, поясни Иван Искренов.

Догодина ловно-рибарско сдружение “Руй” в Трън ще отбележи голям юбилей – 130 години от създаването си. Сдружението е едно от най-големите в страната. В него има 17 дружинки и 37 групи, в които членуват около 1 000 ловци.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...