Кметът на Трън за Петковден: Ако вложим енергията, силата, знанията и способностите си в това, градът ни да е по-хубав, бихме могли да променим живота си към по-добро

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова отправи приветствие към трънчани по случай празника на града, който се чества на Петковден.

Тази година в град Трън няма да се проведат мероприятия за честване на празника, поради наложените епидемични мерки в региона и високата заболяемост в страната. Въпреки това кметът на Трън Цветислава Цветкова отправя своето приветствие чрез общинския сайт и Фейсбук страницата на Общината. В приветствието си кметът изразява мнението, че животът може да се промени към по-добро, ако всички вложат енергията, силата, знанията и способностите си в това, Трън да е по-хубав. Какво пожелава кметът на общината в приветствието си, може да прочетете в редовете по-долу.

Скъпи съграждани, имам удоволствието да ви поздравя с днешния празник – Петковден – Празника на гр. Трън!

Улисани в ежедневието, ние често забравяме неща, които са изключително важни. А е важно да помним, че Трън е град с многовековна и богата история и култура. Трън е регистриран като селище още в средата на далечния 16-ти век. Оттогава е минало много време и Трън продължава да съществува. Имало е добри времена в историята му, имало е и много тежки. Но градът и хората са оцелявали благодарение на упоритостта, трудолюбието си и обичта към живота.

И днес не живеем в леко време, но какъв ще бъде нашият град, какъв ще бъде нашият дом зависи преди всичко от нас самите. Ако вложим енергията, силата, знанията и способностите си в това, градът ни да е по-хубав, бихме могли да променим живота си към по-добро.

Днес, в деня на Света Петка Българска, закрилница на дома и семейството, пожелавам на всички здраве. Пожелавам хармония и любов както за всеки дом, така и за общия ни дом – град Трън.

Пожелавам на всички нас с повече вяра и оптимизъм да приемаме предизвикателствата, които всеки ден ни носи, за да успяваме, за да сме полезни на себе си, на семействата си и на града си. Пожелавам на всички весел празник и Света Петка да ни закриля!

Цветислава Цветкова

кмет на община Трън

Виж също...

Loading...