Стадионът в Ноевци има нови удобства, клубът застава срещу мобилните устройства в битка за здравето на децата

С допълнителни удобства се сдоби стадионът в брезнишкото село Ноевци. По време на мачове, а и не само, зрители, играчи и гости на стадиона ще могат да използват новите придобивки, предаде репортер на Zapadno.com.

Популярни са наскоро поставените съоръжения за игра на децата, но освен тях на стадиона е налице отдавна чакана и много практична постройка. Изградена е тоалетна с отделения за мъже и жени, както и санитарно помещение. Съоръжението е с прокарани вода и електричество, а достъпът до него е свободен, поясниха за Zapadno.com от футболен клуб “Черногорец”.

Изграждането е подпомогнато с дарение от “Асарел-Инвестмънт” чрез Договор за сътрудничество между фирмата и Община Брезник. От дружеството бяха обявили, че през 2020 и 2021 година предоставят средства за проекти на футболен клуб „Черногорец“, които са насочени към подобряване на материалната база и осигуряване на условия за спорт на деца. Заради пандемията явно тези проекти не могат да бъдат реализирани в цялост, но придобивките за отбора са налице.

С доброволен труд на ноевчани, още миналата година е започнало изграждането на санитарния възел. Постройката се намира непосредствено до съблекалните. За облицоване с плочки безвъзмездно е предоставила материали пернишката борса “Бортон”.

В последните месеци стадионът на най-голямото село на община Брезник придоби доста по-модерен вид с помощта на даренията, местни жители и приятели на футболния клуб. През лятото на тази година около футболния терен бе обособено игрище за бадминтон, което може да се ползва от всеки, който желае. Бяха поставени пързалка и люлка, както и батут. Във връзка с новите възможности, които се създават за подрастващите, черногорци обявиха в своята Фейсбук страница: „Битката срещу мобилните устройства продължава!!!“

Снимки: футболен клуб “Черногорец” (Ноевци)

Виж също...

Loading...