Кой ще чисти републиканските пътища в област Перник през зимата? Пътната агенция дава 3 милиона лева за зимно поддържане

2 500 000 лева без включен ДДС или 3 милиона лева с ДДС е прогнозната стойност, която Агенция “Пътна инфраструктура” може да отпусне за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища в област Перник за новия зимен сезон, научи Zapadno.com.

За възлагането на тези дейности Пътната агенция е обявила обществена поръчка, която е разделена на обособени позиции. Една от обособените позиции е за Областно пътно управление-Перник. Сред дейностите, които фирмата-изпълнител ще трябва да извършва, са: зимно поддържане, възстановителни работи при аварийни ситуации, доставка и влагане на необходимите и съответстващи на техническите спецификации материали, осигуряване на минимум 4 броя комплекти пътни знаци за въвеждане на временна организация и безопасност на движение, поддържане в готовност на аварийни екипи, както и възможност за осигуряване на GPS устройства на обурудването на всяка една от машините за зимно поддържане.

Общата дължина на третокласните пътища в област Перник е 395 километра и 908 метра. Второкласните пътища в областта са с дължина 65 километра и 788 метра. Първокласните пътища пък са с дължина 62 километра и 326 метра. Дължината на пътните връзки по републиканските пътища в региона е 5 километра и 800 метра. Общата дължина на автомагистралите, първокласните, второкласните, третокласните пътища и пътните връзки е 529 километра и 822 метра.

Крайната дата за изпълнение на поръчката е 30 април 2022 година. Агенция “Пътна инфраструктура” ще приема документи за участие в поръчката до 27 октомври, а два дни след това – на 29 октомври, ще бъдат отворени постъпилите оферти.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...