Секретарят на читалището в Брезник: В крайна сметка чуждата фасада е чужда фасада и драскането не е рисуване

Фасадата на сградата на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник е надраскана с надписи от двете страни. Надписите са изобразени на стената срещу детската градина и тази по пътеката между аптеката и обществената тоалетна, предаде репортер на Zapadno.com.

Единият надпис символизира вулгарна дума, а другият име. Авторите им вероятно са деца, но това не оправдава постъпката им. Това не е добър начин да се изразяват, смята секретарят на читалището Гергана Пожарски. “За съжаление живеем във време, когато всеки човек иска да се чувства личност. Някои от хората, по-много неподходящ начин, тоест да превърнеш във видимо нещо, което е далеч от естетиката и от всяка представа за красота, не е добър начин да се изявяваш. Това е проблем, който за съжаление няма как да бъде преодолян. Единствено може би с много работа с младите хора и с възпитанието им в посока, че в крайна сметка чуждата фасада е чужда фасада и драскането не е рисуване.”, каза Гергана Пожарски.

Секретарят на читалището е на мнение, че трябва да се мисли и за вариант евентуално Община Брезник да предостави пространства за арт графити. “И ако има интерес в тази област може дори да се мисли в посока състезание, конкурси. Но това, което в момента сте видели е нещо, което ще се опитваме да преодоляваме. А иначе разбира се ще боядисваме, ще се опитаме да го премахнем.”, каза още Гергана Пожарски.

Виж също...

Loading...