Инвестиция в Бегуновци: Брезнишка фирма с намерение да изгради напоителна система в селото, която да напоява био градина с ябълки и липа

Брезнишката фирма “Натурекс – Иванка Христова” е депозирала инвестиционно предложение за изграждане на капкова напоителна система и сондаж в землището на брезнишкото село Бегуновци, научи Zapadno.com.

През 2013 година фирмата е създала био насаждения от липа в имот в селото, като общият брой на засадените фиданки е 4 835. На имота е направено хидрогеоложко проучване и геофизични изследвания и е маркирано място за сондаж с прогнозен дебит от 1,8 литра в секунда на дълбочина 50 метра. В имота няма електрическо захранване и се предвижда помпата на сондажната система да се захранва от фотоволтаични панели. Предвижда се изграждане на капкова напоителна система и попълване на отпадналите био фиданки липа с био ябълка, пише фирмата-инвеститор в уведомлението до Регионална инспекция по околната среда и водите-София.

Фирма “Натурекс – Иванка Христова” е регистрирана със седалище в град Брезник. Справка в земеделски субсидии по Програма за развитие на селските райони показва, че през 2013 година фирмата е одобрена за субсидия в размер на 241 697 лева. Проектът на брезнишката фирма е за създаване на 172,721 декара биологично насаждение от липа.

Виж също...

Loading...