Община Трън не управлява нито мокрия сняг, нито ЧЕЗ. Администрацията само сигнализира и страда

“Община Трън не управлява ЧЕЗ и може само да сигнализира за аварии, но няма вина по забавянето на отстраняването им.”, гласи част от обръщение на трънската общинска администрация, отправено в края на миналата работна седмица във Фейсбук страницата на институцията. Обръщението до жители, гостите и временно пребиваващите на територията на пограничната община бе отправено във връзка с прекъсванията на електрозахранването след падналия мокър сняг на Петковден. Вследствие на прекъсванията на електрозахранването в общината се появи дълго и пространно писмо по темата, написано от Ваня Тодорова и публикувано в социалната мрежа Фейсбук, видя Zapadno.com.

На 14 октомври, Петковден, по високите части на Брезнишко и Трънско заваля сняг, както и в други краища на Западна България. В по-ниските части снегът беше мокър, което създаде и проблеми в електрозахранването и наклони големи клони в региона. Прочетете още по темата в публикацията: Подранила зима в Брезнишко и Трънско: Над 10 сантиметра снежна покривка, клони надвиснаха по основен път – СНИМКИ+ВИДЕО. Абонатите на ЧЕЗ в град Трън също бяха засегнати от аварийните прекъсвания на електрозахранването. Прочетете още по темата в публикацията: Голяма част от населените места в община Трън останаха без електрозахранване, поради аварии по мрежата.

На 15 октомври, в края на работния ден, Ваня Тодорова публикува гневни редове относно аварийните прекъсвания на електрозахранването в Трънско. ” От вчера 14.10.2021 г., на Празника на гр.Трън – “Св.Петка”, от 14:30 часа до днес 15.10.2021 г. 12:25 часа в прилежащите села към Община Трън – нямаше ток, което не е единичен случай ! Изчетох много внимателно Договора на Общината с “ЧЕЗ”, за да разбера на какъв порочен принцип вие осигурявате електроенергия за населението и най-вече, какви са правата на потребителите !”, писа Ваня Тодорова в писмото-обръщение, което бе споделено и в една от земляческите Фейсбук групи за Трънско. Цялото писмо може да прочетете в редовете по-долу.

Един час след публикуване на гневните редове от Ваня Тодорова, Община Трън използва Фейсбук страницата си, за да се обърне към жителите, гостите и временно пребиваващите в Трънско с пояснения по темата. “Община Трън не управлява ЧЕЗ и може само да сигнализира за аварии, но няма вина по забавянето на отстраняването им. Дали е село, град или квартал на София, всяко прекъсване на ел.захранването тотално обърква нормалния ни живот, а в зимния период и отоплението. Общината не управлява нито мокрия сняг, който слепва жиците на делекопроводите, нито екипите на ЧЕЗ, които цяло денонощие са работили по отстраняването на авариите. “, гласи част от обръщението на Община Трън, което може да прочетете в редовете по-долу.

Виж също...

Loading...