Удар по наркомафията: Изгориха над 1 тон и 200 килограма дрога, която е била на обща стойност над 46 милиона лева

За периода 10 септември – 18 октомври служители на Агенция „Митници“ заедно с представители на Министерство на здравеопазването и Национална следствена служба подготвиха за унищожаване 1 253 килограма наркотични вещества – 1 025 килограма марихуана, 114 килограма екстази, 22 килограма хероин, 25 килограма амфетамини и 65 килограма други наркотични вещества. Физическото изгаряне беше осъществено на три транша в инсинератора на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерство на околната среда и водите. Общата стойност на унищожените наркотици по цени на “пазара” е над 46 милиона лева, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Унищожават се само тези количества наркотични вещества, за които има влезли в сила присъди или за тях са издадени постановления на прокуратурата. Наркотиците са задържани от правоприлагащите органи – Агенция “Митници” и Министерство на вътрешните работи.

За двадесет и една години Агенция “Митници” организира и осъществи 83 процедури по унищожаване на наркотични вещества с общо количество над 53 тона.

Снимка: Агенция “Митници” – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...