Училището в Ноевци подреди музейна сбирка с послание към учениците и най-високото отличие в държавата – СНИМКИ

Знаете ли, че основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци е наградено с орден “Кирил и Методий” – I степен? Документ за този исторически факт вече може да бъде видян в музейна сбирка в училището, която е подредена по време на пандемията от коронавируса, предаде репортер на Zapadno.com.

Над музейната сбирка е изписано посланието: “Ако искаш вярно да разчетеш своето бъдеще, не може да пренебрегнеш миналото.”, а нейн автор е преподавателят Зорница Стойнева. “Тази сбирка я направихме, когато започна пандемията и поради факта, че децата останаха извън училище доста дълго време. Тогава решихме, че е удачен момент да направим нещо ново за училището. Разчистихме третия етаж, който е необитаван от доста отдавна и там открихме всички тези неща, които са свързани с историята на училището.”, каза директорът на учебното заведение Ивелина Ангелова.

Стари документи за преместване на ученици, заповеди за назначаване на учители, Указ за орден “Кирил и Методий” – I степен от 1986 година, различни машини, поздравителни адреси, стари снимки и дори старинни църковни книги са подредени в сбирката. “Имаме стари бележници, стари учебници. Ето бележникът вече не е част от училищата, защото вече всичко работи на електронен дневник. Така че това е ценно за нас и за децата, за да знаят откъде е тръгнало училището и каква е неговата история.”, каза още директорът на училището Ивелина Ангелова.

Разгледайте снимки от музейната сбирка в училището в село Ноевци:

Виж също...

Loading...