Новите мерки от утре: Какво забраняват и разрешават властите на територията на страната – ЗАПОВЕД

Заповедта с новите, по-строги противоепидемични мерки, които влизат в сила от утре, 21 октомври, вече е факт. Над 30 са разписаните точки в заповедта, подписана от служебния министър на здравеопазването доктор Стойчо Кацаров, видя Zapadno.com.

Вчера здравният министър анонсира въвеждането на мерките и поясни, че нараства 14-дневната заболяемост в страната, увеличава се броят на хоспитализираните с COVID-19, а при смърните случаи се отчита увеличение. “Това ни принуждава да въведем допълнителни противоепидемични мерки. Дискутирахме двата варианта, предложени от главния държавен здравен инспектор – за въвеждане на по-строги ограничителни мерки или за приемане на алтернативния вариант за изискване на така наречения „зелен сертификат“. Окончателното ни решение е от 0:00 часа на 21 октомври в сила да влезе изискването за притежаване на „зелен сертификат“. Всички дейности, които се извършват на закрито, следва да бъдат провеждани при изискването посетителите/участниците да предоставят „зелен сертификат“ за ваксинация, за преболедуване, или за негативен резултат от изследване за COVID-19, а организаторите следва да осигурят контрол на входа на обекта/мероприятието относно проверката на сертификатите.”, каза вчера министърът.

С новите противоепидемични мерки и компетентните институции, които са ангажирани с тях, може да видите в заповедта като натиснете тук.

Виж също...

Loading...