Общините Брезник и Трън получават 52 724 лева за субсидиране на пътнически превози по междуселищни автобусни линии

Министерски съвет одобри допълнителни средства за Общините Брезник и Трън. Средствата са предназначени за други целеви разходи, включително за местни дейности, както и за действително извършени разходи за изпълнение на мерки във връзка с COVID-19 през 2021 година, научи Zapadno.com.

За бюджета на Община Брезник са одобрени допълнителни 183 190 лева, които са за други целеви разходи и още 27 479 лева за изпълнение на мерки във връзка с COVID-19 се извършват за субсидиране на пътнически превози по междуселищни автобусни линии. За Община Трън пък са одобрени 168 297 лева за други целеви разходи и 25 245 лева за субсидиране на пътнически превози.

Средствата за изпълнение на мерки във връзка с COVID-19 се извършват за субсидиране на пътнически превози по междуселищни автобусни линии, извън тези по Наредбата за условията и реда за предоставяне на средства за компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за обществени пътнически превози по автомобилния транспорт, предвидени в нормативни актове за определени категории пътници, за субсидиране на обществени пътнически превози по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони и за издаване на превозни документи за извършване на превозите, става ясно от постановлението на Министерски съвет. Парите се предоставят на превозвачите от кметовете на общините.

Допълнителните пари за други целеви разходи, включително за местни дейности за месеците октомври, ноември и декември се предоставят по бюджетите на Общините в срок до 20 октомври.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...