Присъствените учебни занимания на 50 % от паралелките в трънското училище се преустановяват по ново разпореждане от Регионална здравна инспекция

Преустановяват се присъствените учебни занимания на 50 % от паралелките в училището в град Трън, става ясно от нова заповед на Регионална здравна инспекция-Перник.

Заповедта е в сила от днес, 21 октомври и с нея се изменя точка в предишната заповед от Здравна инспекция, според която присъствените учебни занятия в общините Брезник, Трън, Радомир и Перник се преустановяват. Прочетете още по темата в публикацията: В Брезник, Трън и още 2 общини в област Перник се въвежда допълнителна мярка – неприсъствени учебни занятия за всички ученици.

С новия документ от Регионална здравна инспекция се създава и нова точка в предишната заповед за преустановяване на присъствените учебни занятия в четирите общини на региона. Според новата точка в общините Брезник и Перник учебните занятия в училищата ще са неприсъствени, а в общините Трън и Радомир се преустановяват присъствените учебни занимания на 50 % от паралелките. Присъственото обучение в последните две общини се осъществява по график, утвърден от министъра на образованието и науката, става ясно още от заповедта.

Допълнителните мерки, разписани в заповедта от Регионалната здравна инспекция, са в сила до 5 ноември.

Виж също...

Loading...