Раздаването на хранителни продукти в Брезнишко и Трънско приключи успешно, над 97 % от правоимащите лица са получили пакети

Над 97 % от правоимащите на хранителни продукти лица в общините Брезник и Трън са получили пакетите си, съобщи за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Около 1 000 души в двете общини имаха право да получат хранителни продукти,осигурени с финансиране по Оперативна програма за храни и/или материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се. За раздаването на продуктите бяха разкрити временни пунктове в градовете Брезник и Трън. Малко над 97 % от всички правоимащи в Брезнишко и Трънско са получили хранителните продукти, а останалите около 3 % са починали лица или такива, които са зад граница. “Изключително съм доволна от доброто партньорство с кметовете и кметските наместниции, както и доброволците. Доволна съм и от ефекта на тази програма.”, каза директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Нераздадените хранителни продукти ще бъдат описани в отчет, който БЧК ще предостави на Агенцията за социално подпомагане. Оттам пък трябва да изготвят допълнителни списъци с лица, които могат да получат помощите.

Виж също...

Loading...