Опожарена гора край пътя между Брезник и Божурище ще бъде залесена с 2 000 дървета от видовете дъб и бор

2 000 дървета ще залесят доброволци чрез инициативата “Гората.бг”. Дърветата са от вида дъб и бор и ще бъдат залесени на мястото на опожарена гора край пътя между общините Брезник и Божурище, съобщи в предаването “Преди всички” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио Никола Рахнев.

Залесяването на опожарената гора, която вече е изчистена от изгорелите дървета от горски служители от “Държавно горско стопанство-Сливница”, ще бъде на 23, 30 и 31 октомври между селата Златуша и Росоман. За 8 години чрез инициативата на “Гората.бг” са засадени 1,4 милиона дървета, поясни Никола Рахнев. Той допълни, че в новото мащабно залесяване ще се засаждат дъбове и борове. “Всичко е осигурено от нас, професионалисти от Горско стопанство, които ще дават насоки, също и уреди за засаждането. Може да се включи всеки здрав човек с желание да помогне доброволно горите ни стават все повече. Поне 150 души е добре да се съберем”, каза Рахнев.

Осигурени са маски и тестове дори. Хората ще са на групи, за да няма струпване. Всеки доброволец е добре дошъл да подпомогне инициативата.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – архив

Виж също...

Loading...