Напука се новият асфалт на пътя между Кошарево и Горна Секирна още преди ремонтът да е завършил – СНИМКИ

Очертава се ремонт на ремонта по третокласен път 8114. Още преди ремонтът да е завършен, наскоро асфалтираният участък в брезнишкото село Кошарево вече има пукнатина. Констатираният проблем ще бъде отстранен, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Проверка на наш репортер установи, че пукнатината се намира на територията на селото, малко преди острия завой в посока Станьовци. На фона на редица други проблемни пътни участъци по българските пътища, тази пукнатина изглежда незначителен проблем. Но пък се появява по средата на незавършен ремонт, за който не се знае кога и как ще приключи. Местни жители са притеснени, че поради понижението на температурите и валежите от дъжд, малката пукнатина може да се разшири. И без друго вместо да се радват на завършена настилка, подобрено отводняване и нови тротоари, засега са свидетели само на обрасли канализационни шахти и „цъфнали“ тротоари. Вече е налице и компрометиран асфалтов пласт.

Агенция “Пътна инфраструктура” поясни, че ремонтът на 13-километровия участък от републикански път 8114 в отсечката Кошарево – Горна Секирна не е приключил. Констатираният проблем ще бъде отстранен от изпълнителя. По цялото трасе от село Кошарево до село Горна Секирна до момента е положен пласт неплътна асфалтова смес (биндер). През 2022 година предстои полагането на износващия асфалтов пласт, хоризонтална маркировка, както и монтирането на пътни знаци и мантинели, добавиха от пресцентъра на Пътната агенция.

Ремонтът на пътя започна през зимата на миналата година. Прогнозният срок за завършването му беше до месец септември 2021 година. Беше предвидено за него да се платят близо 2,7 милиона лева, но политическите промени се отразиха на строителните дейности. През лятото на тази година читателите на Zapadno.com научиха, че ремонтът на пътя Кошарево – Горна Секирна ще продължи догодина, само ако има пари.

Разгледайте още снимки от пукнатината по асфалтирания наскоро път в село Кошарево:

Виж също...

Loading...