„Граовска приказка“ за забележителности на запад от София разработи младежкият център в Брезник

Нов пътеводител за свободното време са създали от Регионален младежки център RAISE YOUTH в град Брезник, научи Zapadno.com.

Сайт и мобилно приложение „На запад от София“ предлагат много снимки, любопитна информация и съвети за планиране на посещения в област Перник. Обхванати са както доста популярни, така и не много известни дестинации. Те предлагат чудесна възможност за кратки уикенд пътувания за живеещите около столицата. Но ще впечатлят и всеки чуждестранен гост, който търси бързо и запомнящо се туристическо преживяване.

Сайтът е на адрес: travelsofiawest.eu, а мобилното приложение „На запад от София“ може да се изтегли от Google Play. В тях са качени туристически маршрути, информация за природни забележителности, исторически и религиозни паметници, паметници на културата или места за хранене и настаняване около Перник, Брезник, Трън, Земен, Радомир и Ковачевци.

„Любопитно ли ви е откъде идва името на град Брезник? Къде в района са снимани редица филми? Опитвали ли сте от екологично чистите храни на Гигинския манастир?“ – питат авторите на туристическия пътеводител. А отговорът на младежкия център е: „Посетете ни и ще ви потопим в нашата граовска приказка!“

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...