Община Трън очаква над 19 хиляди лева, за да разплати обезщетения на персонала в образователните институции

19 052 лева одобри Министерски съвет по бюджета на Община Трън. Средствата са за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала”, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните трансфери се осигурят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за национални програми за развитие на образованието за 2021 година. Те се предоставят по бюджета на Община Трън от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

Средствата са за изплащане на обезщетения на персонала в образователните институции за месеците юли – август 2021 година поради промяна в структурата и състава му, както и обезщетенията при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание. Финансират се и обезщетения на персонала в резултат на преструктурирането на мрежата от образователни институции от системата на предучилищното и училищното образование чрез закриване или преобразуване, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...