Полицията стартира традиционната акция “Зима”, която ще се проведе на няколко етапа през месец ноември

От 1 ноември започва традиционната акция „Зима“, обявиха на брифинг представители на партниращите си организации – Съюза на българските автомобилисти, „Пътна полиция“ към Главна дирекция “Национална полиция”, Българския червен кръст и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта на акцията е да бъдат сведени до минимум пътнотранспортните произшествия, посочи председателят на Съюза на българските автомобилисти и символичен домакин инженер Емил Панчев. Той призова водачите да подготвят автомобилите си за управление при зимни условия и да шофират отговорно.

Началникът на отдел „Пътна полиция“ – Главна дирекция “Национална полиция”, комисар Калоян Драганов уточни, че и тази година акцията ще протече в 3 етапа, като всеки един от тях ще е с продължителност по 10 дни. През първата десетдневка фокусът ще бъде върху водачите на велосипеди, през втората акцентът ще е насочен към пешеходците, а през третата – към водачите на моторни превозни средства.

Освен на автомобилите си, е важно хората да обърнат внимание и на аптечката в него, както и да си припомнят основните правила по оказване на първа медицинска помощ на пострадал, подчерта заместник-генералният директор на Българския червен кръст доктор Тодоровска. Росен Рапчев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ обърна внимание на безопасното поведение на водачите на пътя и ги призова да се движат със съобразена с пътните условия скорост.

Виж също...

Loading...