Солено наказание го грози трънчанин след акцията срещу купуване на гласове в Трън през лятото

Жител на град Трън ще отговаря за престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

През месец юли тази година, служители от Районно управление-Трън, в условията на специализирана полицейска операция проверили 38-годишен местен жител. Читателите на Zapadno.com първи научиха за акцията през лятото. Прочетете още по темата в публикацията: Акция в Трън срещу купуването на гласове: Униформени претърсиха адреси на съмнителни лица, има и арестувани. В автомобила управляван от него са намерени списъци с хора, които са гласували за определена партия на изборите през месец април тази година. Мъжът предлагал сума пари, срещу която е трябвало да бъде упражнен вота. Намерена е и примерна бюлетина, подпълнена по „правилния“ начин.

След проведено разследване е привлечен като обвиняем по член 167, алинея 2 от Наказателния кодекс. При доказване на вината му в съда го грози лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 до 20 хиляди лева.

Работата продължава съвместно с прокуратурата.

Виж също...

Loading...