Библиотеката към читалището в село Ноевци обогати фонда си с близо 100 книги, сред които и такива за Трънския край и Брезнишко

С 93 нови книги се обогати фондът на библиотеката към народно читалище “Пробуда-1931” в брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Книгите са закупени с 1 209 лева, които са осигурени чрез проект, финансиран по програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност”. Изданията са различни по жанр, като е спазено условието те да бъдат по 10 % от всеки. Сред новите книги са такива от Даниел Стийл, за Трънския край, за Брезнишко и други. “Присъства и ученическа литература, която да подпомага децата в училище.”, каза секретарят на читалището Анелия Сергиева.

Библиотеката към читалището в село Ноевци разполага с около 8 000 заглавия. “Библиотеката се ползва от местните жители, особено сега в пандемичната обстановка повече се чете. Има и възрастни, и млади читатели. Прави ми впечатление, че сега преобладават възрастните, отколкото младите читатели.”, каза още читалищният секретар.

В библиотеката могат да се използват компютри с безплатен интернет по проект “Глобални библиотеки”.

Само преди няколко дни читалищният секретар Анелия Сергиева сподели, че сцената на институция вече е с нов живот. Прочетете още по темата в публикацията: Секретарят на читалището в Ноевци: Сбъдна се една мечта и вече има нов живот на сцената – СНИМКИ.

Виж също...

Loading...