Библиотеката на открито в град Трън подари на около 20 читатели разнообразна литература за Деня на народните будители

Инициативата “Библиотека на открито” зарадва читатели в град Трън с разнообразна по тематика литература по случай Деня на народните будители, предаде репортер на Zapadno.com.

Кампанията се проведе за втора поредна година в центъра на пограничния град. Чрез нея, в условията на пандемия, местното народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” отбелязва празникът на народните будители. През тазгодишната “Библиотека на открито” преминаха около 20 читатели.

Щандът на “Библиотека на открито” отвори малко преди обяд, където библиотекарят от библиотеката на читалището Цветана Маркова посрещна малки и големи читатели. За всеки, който се отзова на щанда имаше подарък – безплатна книга. За по-малките читатели имаше детски книги с приказки, енциклопедии и книжки за оцветяване. По-големите пък се снабдиха с художествена литература за възрастни, сред които любовни и криминални романи. Освен с художествена литература читатели си тръгнаха от библиотеката на открито с книги на медицинска тематика, за бъдещи майки, както и исторически, поясни библиотекарят Цветана Маркова.

По-рано днес в интервю за Zapadno.com библиотекарят Цветана Маркова сподели, че бивши учители, които са сред читателите на библиотеката в Трън, са големи будители.

Снимка: народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” 

Виж също...

Loading...