За избиратели в Брезнишко и Трънско доставят общо 12 машини за електронно машинно гласуване на изборите

8 машини за електронно машинно гласуване за община Брезник и 4 за община Трън могат да бъдат доставени от фирма “Сиела Норма” за предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и за народни представители, става ясно от решение на Районна избирателна комисия-Перник.

С решението си Районната избирателна комисия е одобрила график за доставка на специализираните устройства за електронно машинно гласуване за област Перник. Според графика за 4 избирателни секции в град Брезник са предвидени общо 7 машини за гласуване. Секциите, за които са предвидени устройствата, ще бъдат в сградата на средно училище “Васил Левски”, бившата селскостопанска гимназия, бившия Дом на народната армия и народно читалище “Просвещение-1870”. Още една машина за електронно гласуване ще бъде разположена в Брезнишко. Тя ще се намира в избирателната секция в сградата на народно читалище “Пробуда-1931” в село Ноевци, в бившата сладкарница.

За община Трън пък са предвидени 4 машини за електронно гласуване. Те трябва да бъдат разположени в четирите избирателни секции, които ще бъдат в средно училище “Гео Милев” в град Трън.

Общият брой на специализираните устройства за електронно машинно гласуване за областта е 182.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...