Електрически кабели под Брезник осуетили монтирането на два нови подземни контейнери за битови отпадъци

Два нови подземни контейнери предстои да се монтират на различни места в град Брезник. Съдовете за смет е трябвало вече да бъдат монтирани, но подземни електрически кабели осуетили дейностите според думите на заместник-кмета на община Брезник Иван Бъчваров. Неговото обяснение е във връзка с въпрос на общинския съветник Венета Петрова по време на редовно заседание на Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Първият подземен контейнер в Брезник беше монтиран през 2019 година на улица “Андрей Михайлов” и според заместник-кмета се използва от населението, въпреки че в него се изхвърлят и отпадъци, които не са битови. Миналата година бяха доставени още два подземни контейнера с обем по 3 кубически метра. Но те до този момент все още не са монтирани, защото администрацията е планирала да ги постави на места, на които има подземни комуникационни трасета.

“Другите два контейнери за момента не са монтирани, поради простата причината, че там където са възловите места и искаме да ги монтираме, минават комуникации – 20 киловолтов кабел. Единият контейнер искахме да го монтираме срещу старата Желязна чешма, блока с “Левчето“. Тръгнахме да го монтираме, излязоха кабели. Преместихме се от другата страна – кабели на БТК, канализация. Сега сме набелязали две други места. На едното няма кабели. Тези контейнери вършат работа.”, каза заместник-кметът Иван Бъчваров.

Виж също...

Loading...