Ще бъдат ли честни изборите в област Перник? Институции впрягат ресурсите си за гарантирането на прозрачен вот

Областният управител на област Перник доктор Симеон Василев се срещна със секретарите на шестте Общини в региона, представители на Информационно обслужване, Регионалната здравна инспекция, Регионалоното управление на образованието, отдел “Охранителна полиция” при Областна дирекция на МВР-Перник, Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, „Топлофикация“-Перник, ЧЕЗ и председателя на Районна избирателна комисия-Перник Георги Георгиев относно организацията и провеждането на честни парламентарни избори и избори за президент и вицепрезидент на Република България на 14 ноември, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„Разчитам на всички вас,  на вашето съдействие, вие сте хора с опит и авторитет. Вярвам, че ще изпълним нашата обща мисия за подготовка, организация и провеждане на прозрачни и честни избори. Нужно е в тази изключително трудна обстановка всеки да свърши работата си професионално и отговорно“, каза доктор Василев. Той добави, че едно от важните неща, които са част от организацията е недопускане повишаването на разпространението COVID-19 в изборния ден и строгото съблюдаване на мерките.

В рамките на срещата бяха коментирани организацията на получаването на материали в деня преди изборите, извозването на членовете на секционните избирателни комисии до Районна избирателна комисия-Перник, организацията на буферните зони, следенето за спазването на противоепидемичните мерки, дезинфекцията в и пред изборните помещения и други важни теми. Всички секретари на общини заявиха готовността си за произвеждането на предстоящите избори.

Виж също...

Loading...