Трънско село остана без телефонна връзка със света, доктор лично го посети, за да се увери за проблема

Жителите на малкото отдалечено трънско село Горна Мелна са оставени без всякаква телефонна връзка, ожалиха се местни жители. Те споделиха, че в условията на пандемия, нямат как да се свържат със спешния телефон 112 и да повикат спешна помощ. Мобилните им телефони са без обхват. Стационарните телефони също не работят, заради аварии, пише вестник “Съперник“.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник доктор Валери Симеонов е посетил Трънско, за да се увери лично за проблема. “Да, бях сигнализиран, че има проблем с телефонната връзка както в село Горна Мелна, така и в село Бусинци в община Трън. Затова реших лично да се уверя, че наистина има такъв проблем. Тази седмица посетих лично и двете села. Оказа се, че в село Бусинци няма проблем с мобилната връзка, там мобилните телефони имат обхват. В ЦСМП сме получавали сигнал от това село и линейка е пътувала до него. В Горна Мелна, обаче, наистина има проблем. Срещнах се с местни жители. Те се оплакаха, че мобилните им телефони нямат обхват, не знам защо. Бедата е, че стационарните телефони, които са към “Виваком”, също нямат връзка, заради някаква повреда.”, сподели докторът пред печатното издание.

Доктор Симеонов освен ръководител на Спешна помощ е и бивш директор на Регионалната здравна инспекция. След като се уверил лично, че телефони няма, той от своя страна уверил местните жители, че, ако подадат сигнал на 112, веднага ще изпратят линейка.

Шестима души са постоянно живеещите в Горна Мелна според справка в Националния регистър на населението. Информацията е от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“(ГРАО) към 15 септември 2021 година. По настоящ адрес в селото се водят 19 човека.

Виж също...

Loading...