8 хиляди човека се включиха в томболата за насърчаване на ваксинацията, най-възрастният участник е 92-годишна баба

Днес, 5 ноември, в ефира на Българската национална телевизия чрез жребий на случаен принцип бяха изтеглени последните 26 печеливши в поощрителната игра на Министерство на здравеопазването с предметни награди за ваксинирани. Играта беше реализирана като част от кампанията, целяща да насърчи ваксинацията срещу COVID-19 в страната, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

За участие в поощрителната игра се регистрираха 8 000 души, от които 4 831 мъже и 3 219 жени. Най-голям е броят на регистриралите се граждани, над 1 000 души за ден, след въвеждането на „зеления сертификат“. Най-младият участник в предметната игра е на 12 години, а най-възрастният е 92-годишна жена.

Възможност да участват в поощрителната игра за ваксинирани, организирана от Министерство на здравеопазването, имаха всички граждани, отговарящи на условието да имат поставена у нас ваксина срещу коронавирусната инфекция в периода от 30 септември до 31 октомври. Предметните награди бяха 102 смарт часовника, осигурени безвъзмездно за целите на играта.

Виж също...

Loading...