Лекар от спешното в Трън се разболя от коронавируса, двама фелдшери спасяват положението

Много напрегната за спешните екипи на Центъра за спешна медицинска помощ е била изминатата седмица. Те са се отзовали на 400 повиквания на телефон 112, което е с 26 повече от предходната седмица. Амбулаторните прегледи, извършени във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ  в региона, са 251, пише вестник “Съперник“.

Линейките на спешния център са транспортирали 278 болни през седмицата, което е със 104 повече от предходната. От тях 200 пациенти са били със съмнения за коронавирус, от които при 120 е потвърдена диагнозата, съобщи пред печатното издание директорът на Център за спешна медицинска помощ -Перник доктор Валери Симеонов.

“Проблемът е, че имаме 2-ма болни лекари – в Трън и в Земен. Освен това имаме една медицинска сестра и двама шофьори също болни. Наложи са в Трън да изпратя двама фелдшери, за да бъде осигурено здравно обслужване на хората в общината. Бедата е, че това са отдалечени общини и няма желаещи медици да дежурят там, но ние сме длъжни да осигурим на хората от региона здравно обслужване.”, каза доктор Симеонов.

Виж също...

Loading...