На празника си полицаи отдадоха почит на загиналите при изпълнение на служебните задължения колеги – ВИДЕО

В българската полиция работят служители, които с цената на силна воля, труд и компетентност пазят ненакърнени духа и идеята за справедливост, законност и гражданско достойнство. Благодаря ви за амбицията и енергията да служите вярно на страната на доброто. С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков поздрави служителите от системата на българската полиция, които днес честват професионалния си празник, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В дните, изпълнени с трудности и рискови ситуации, се възхищавам на високия професионализъм, всеотдайност и себеотрицание, с които изпълнявате служебните си задължения, допълни в обръщението си към колегите директорът на Главна дирекция “Национална полиция” главен комисар Станимир Станев.

На кратката церемония присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, ръководителите на главни дирекции в МВР и началниците на отдели на Главна дирекция “Национална полиция”. С едноминутно мълчание и поднасяне на венци бяха почетени загиналите при изпълнение на служебните им задължения полицаи.

На 8 ноември отбелязваме професионалния празник на българската полиция. В православния календар това е денят на свети Архангел Михаил, който олицетворява битката на силите на доброто за постигане на ред и справедливост, каквото е и призванието на силите на реда.

Вижте видео от отбелязването на професионалния празник на българските полицаи:

Виж също...

Loading...