Родители на ученици в начален етап в област Перник могат да декларират до 10 часа на 9 ноември дали са съгласни децата им да се тестват

До 10 часа на 9 ноември родителите на учениците от I до IV клас, които се обучават в електронна среда, могат да декларират дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни тестове или да представят валиден документ, че детето е преболедувало COVID-19, съобщиха за Zapadno.com от Регионално управление на образованието-Перник.

В декларацията са посочени конкретните два вида тестове със слюнка, които са избрани от Министерството на здравеопазването чрез обществена поръчка и ще бъдат прилагани в училище. На всяко училище ще бъде предоставен само единият от двата вида тестове.

Децата ще бъдат тествани в класната стая от медицинско лице и/или преподавател или непедагогически специалист, определен от директора. Допустимо е участието също на доброволци – родители, медиатори, представители на Българския червен кръст и други, които разполагат със „зелен сертификат“.

Декларацията за съгласие за тестване в училище можете да видите ТУК.

Декларацията за съгласие за тестване на дете със специални образователни потребности можете да видите ТУК.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...