Срещу коронавируса в Брезник и Трън държавата отпусна 16 406 лева за ефективни противоепидемични мерки в образователните институции

Общо 16 406 лева допълнителни средства ще получат Общините Брезник и Трън от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните средства бяха одобрени по време на правителствено заседание, което се проведе на 4 ноември. Парите се предоставят на институциите в системата на предучилищното и училищното образование за мерки и дейности, свързани с превенция и ограничаване разпространението на COVID-19, в това число за дезинфекционни материали, уреди за пречистване на въздух и други, включително за тестове за откриване на SARS-CoV-2 на педагогическия персонал, в случай че същите не могат да бъдат осигурени в пълен обем от Регионалната здравна инспекция, става ясно от правителственото постановление.

Община Брезник получава допълнителни 9 864 лева, а по бюджета на общинската администрация в Трън са одобрени 6 542 лева.

В колажа са използвани снимки от архива на Zapadno.com и pixabay.com

Виж също...

Loading...