Ученици в училището на село Ноевци се учат как се заражда живот чрез опитно поле в училищния двор

Опитно поле със засадени растения е обособено край класната стая на открито в двора на основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

В опитното поле са засадени семена на цветя и билки, които трябва да поникнат през пролетта на 2022 година. “Децата главно ще садят там различни билки. Засадили сме различни луковици на лалета, зюмбюли. Растителност, която да бъде по-лесна за обработка, за да може самите те да го правят това, а не госпожи или помощен персонал. Така че напролет ще видите как изглежда нашето опитно поле.”, каза директорът на училище Ивелина Ангелова.

Преподавателят в учебното заведение Зорница Стойнева каза, че чрез тази градина децата ще видят нагледно как се развиват растенията. “Как се засажда едно семенце, как израства и грижите, които се полагат за него.”, каза Зорница Стойнева.

Опитното поле е до откритата класна стая в училищния двор, която беше официално открита в началото на месец октомври. Прочетете още по темата в публикацията: Класна стая в двора на училището в Ноевци посрещна първите си ученици с урок за миналото – СНИМКИ.

Виж също...

Loading...