Харизматичен физкултурник ще отговаря за изборите в област Перник

Преподавател с над 30-годишен стаж Валентин Григоров вече е председател Районна избирателна комисия-Перник. Той зае длъжността след като предишният председател Георги Георгиев изненадващо подаде оставка, предаде репортер на Zapadno.com.

Валентин Григоров е завършил Националната спортна академия в София, където се е специализирал за учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика. Преподавател е по физическо възпитание и спорт в професионална гимназия по техника и строителство “Арх. Йордан Миланов” в Перник. Той е учител повече от 30 години, като има и 4-годишен опит като преподавател в българското средно общообразователно училище „Христо Ботев” в Братислава, Словакия.

Той ще е председател на Районната избирателна комисия в продължение на около месец. “Знаете сега има избори 2 в 1. По всяка вероятност ще има и балотаж. След това си има засекретяване, въобще работа има. За този период се съгласих. Не се притеснявам от работата. Работя с деца и родители повече от 30 години, така че нямам притеснения никакви.”, каза за читателите на Zapadno.com председателят Районна избирателна комисия-Перник Валентин Григоров.

Очаква се през утрешния ден в област Перник да пристигнат бюлетините за вота на 14 ноември. Машините вече са доставени и се охраняват. Организацията по провеждането на изборите в неделя също е подготвена. “Нещата си вървят и ще минат и тези избори, макар че малко по-сложно ще е – машинно гласуване 2 в 1. Но имаше демонстрации с машините, симулации. Хората се справят добре.”, поясни още председателят на Районна избирателна комисия-Перник.

Новият ръководител на Районната избирателна комисия все още навлиза в работата, но е убеден, че за краткото време няма да има проблеми. “Макар и кратко време, ще се оправим. Аз съм харизматична личност, контактна. Ще минат и тези избори.”, каза още Валентин Григоров.

Виж също...

Loading...