Има ли изненадани? Дърводобивът в Трънско влияе на телефонните връзки. Телекомът компенсира абонатите за липсата на услуги

Телекомуникационният оператор “Виваком” ще компенсира абонатите си в трънското село Горна Мелна, където имаше проблеми с телефонната връзка. Повредата с връзката вече е отстранена, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на “Виваком”.

Всички клиенти на фиксирана телефонна услуга на територията на населеното място ще бъдат компенсирани с три месечни такси. Корекцията ще бъде отразена по сметките на абонатите в кратък срок. От телекомуникационният оператор ще продължат да полагат всички усилия за повишаване на качеството на предлаганите от дружеството услуги в населеното място, увериха още от “Виваком”.

Zapadno.com припомня, че стационарните телефони в Горна Мелна замлъкнаха в продължение на седмици. Прочетете още по темата в публикацията: Трънско село остана без телефонна връзка със света, доктор лично го посети, за да се увери за проблема.

Обяснението на телекома за проблемната ситуация е било изпратено като официален отговор на общинските власти още през пролетта на 2021 година. Ето какво припомня телефонният оператор: „Вече имахме възможност тази пролет да отговорим и на Община Трън, че освен особеностите на релефа от значение за непрекъсваемостта за предоставяне на услуги, е и осъществяваният дърводобив в района. Конкретното повредено трасе преминава през горски пътища, по които активно преминават тежкотоварни превозни средства. Именно това е причината трасето да се прекъсва често, съответно да се наводнява или дори замръзва през зимните месеци. За трайно решаване на описания проблем е необходимо да се определят алтернативни маршрути за обслужващите дърводобива тежкотоварни и високопроходими машини или да се укрепят пътните артерии в района.“

Виж също...

Loading...