Област Перник гласува: Полицаи вардят изборните помещения в региона, където през нощта не е имало нередности

Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Всички секции са обезпечени от служители на Областна дирекция на МВР-Перник, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

През изминалата нощ няма регистрирани престъпления и инциденти свързани с охраната на изборните места. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на Районната избирателна комисия и секционните избирателни комисии, и е започнал изборния процес.

Създадена е организация на територията на област Перник, служители на звената „Български документи за самоличност“ при Областна дирекция на МВР-Перник да издават и в днешния ден удостоверения за гласуване, които да послужат пред секционните изборни комисии, за да упражнят правото си на глас всички граждани, чийто лични карти са с изтекъл срок на валидност, изгубени, повредени и други.

От полицията напомнят, че в изборното помещение не трябва да се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...