Учител от Брезник: Политиците да не обикалят само студиата, а в действителност да се загрижат за народа

Родните политици да не обикалят телевизионните студиа, а в действителност да се загрижат за българския народ. На това мнение е дългогодишният преподавател от Брезник Станка Симова, която даде интервю пред пернишкия телевизионен канал “Струма“.

Днешните политици са на възрастта на много нейни ученици на пенсионирания учител от Брезник. “Не само да обикалят студиата – от студио на студио, а в действителност да се загрижат за народа и да се върнат техните деца. А не техните деца, в чужбина се установиха. Младите не се ли върнат тук, ще загине България. Аз съм историк и го казвам – ще загине.”, каза по канал “Струма” Станка Симова.

Заедно с нея в изборната секция в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” правото си на вот упражни и 90-годишният Асен Войнов. Брезничанинът никога не е пропускал гласуване на избори. Той иска да види България, както е била преди години – мирна, спокойна и с грижи за човека. “Не да мислиме как да преуспееме всеки лично, а държавата да преуспее. България загива с такива управници. Не се ли промени отношението на управниците, на президента, на правителството, на парламента, България ще загине.”, каза пред телевизионната камера Асен Войнов.

Виж също...

Loading...