В брезнишките села печелят едновременно Румен Радев и партията на Бойко Борисов

Единствено за село Ноевци все още не е публикуван сумарен протокол от секционната комисия. Към 16:00 часа на сайта на Централната избирателна комисия е налице само протокол от машинното гласуване в парламентарните избори в най-голямата секция от брезнишките села, предаде репортер на Zapadno.com.

ГЕРБ е категорична първа сила в селата. Това показват протоколите от секции в малките населени места на община Брезник. Партията е запазила непокътнат резултата си от предходните извънредни избори през месец юли. Големият губещ е „Има такъв народ“. Привържениците на партията на Слави са се стопили наполовина и по всичко личи, че вместо тях избирателите са предпочели „Продължаваме промяната“. Партията на бившите служебни министри е получи резултат, който е доста близък до резултата на ИТН на миналите избори.

Любопитно е, че новата формация не е получила нито един глас в село Станьовци. Най-много гласове тя има в Ноевци и Сопица, но първенец по резултат в двете села продължава да е ГЕРБ. Макар „Продължаваме промяната“ да е получила над 10 гласа в още 6 села, партията е на първо място само в селата Конска и Красава.

Още по-любопитно е, че половината секции, в които бившите управляващи побеждават в избора за парламент, настоящият президент е победител в избора за президент.

Например, село Долна Секирна е отчело едни от най-високите резултати за ГЕРБ, но гласовете за Румен Радев и Илияна Йотова са два пъти повече в сравнение с гласовете за Анастас Герджиков и Невяна Митева. Същата е ситуацията и в Кошарево, Станьовци, Бегуновци, Непразненци, Ребро. В Ноевци предимството е за Радев, но разликата не е толкова голяма. Във Велковци и Сопица резултатите за Радев и Герджиков са много близки, но отново са в полза на действащия държавен глава.

Виж също...

Loading...