Депутат от Перник ще има „Продължаваме промяната“? Бавят се резултатите от вота, дали БСП ще влезе с представител от района

14 часа след края на изборния ден Районната избирателна комисия все още не е обработила всички протоколи от секциите в област Перник. За разлика от предходните избори, когато област Перник беше сред първенците по скорост на обработка на протоколите, този път данните зациклиха и до момента са обработени малко над половината, предаде репортер на Zapadno.com.

До 10 часа на сайта на Районна избирателна комисия-Перник са качени само резултати при обработени 66,6 процента от протоколите от секционните избирателни комисии. Тези временни резултати могат да са много подвеждащи за нашите читатели, затова няма да ги цитираме. Ще обобщим, че от тях става ясно, че ГЕРБ води пред всички останали. Едва ли ще бъдат изпреварени, но разликата между коалицията на бившите управляващи и формацията „Продължаваме промяната“ може да се промени, когато бъдат въведени всички резултати.

Забелязва се също, че подобно на цяла България, и в този район много от гласовете от партията на Слави Трифонов изглежда са отишли към партията на бившите служебни министри. „Има такъв народ“ вече не е втора политическа сила в област Перник и дори изостава съществено след БСП.

„Демократична България“, която за първи път успя да излъчи депутат от област Перник, няма да повтори успеха си. Зорница Стратиева, която беше депутат за няколко месеца в предишния парламент, вече публикува благодарност към избирателите си и пожелание за успех на тези, които ще са в новия парламент. Във Фейсбук тя споделя: „В трите предизборни битки имаше смях, имаше много сълзи и беше много трудно. Но това е пътят, който си чертаем и по който ще вървим заедно, колкото и да сме различни и колкото и да ни е омръзнало, че чак да не ни се иска да ходим на избори.“ Не може да се каже, че екоактивистката упреква избирателите, но им напомня, че: „Понякога е хубаво да се почувстваме нестабилни и да рискуваме, отколкото да се доверяваме на някой, който ще се закотви и ще се впие като пиявица във властта само, защото е сигурно влизането му.“ Но си е дала сметка, че политиката отвън не е като политиката отвътре, затова пише: „И да знаете, вътре в парламента е много по-сериозно от това, което ни се струва, че виждаме чрез телевизията.“

Виж също...

Loading...