Какво се случи с партиите в град Трън? ИТН почти изчезна, ГЕРБ се стопи 3 пъти, а вотът за БСП е наполовина

Почти 3 пъти по-малко гласове получава ГЕРБ в секциите в град Трън на изборите за народни представители, проведен на 14 ноември 2021 година, в сравнение с изборите през месец април. Гласовете за БСП са се стопили наполовина, а тези за „Има такъв народ“ са се свили до 75 броя, предаде репортер на Zapadno.com.

От секционните протоколи, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия, разбираме, че коалицията с участието на БСП има повече гласове от всички останали в секция № 001 в град Трън. В останалите преобладават гласовете за ГЕРБ-СДС, но общият резултат на основните партии в града е с не много големи разлики.

Навсякъде има отлив от избиратели. Силно впечатление прави същественото намаляване на гласувалите за една от партиите в секции № 003 и № 004. От общо 266 гласа в тези две секции, които през април са подадени за водещата в общината партия, сега отброените гласове в същите секции за същата партия са били едва 83.

Новото явление в политиката, което участва под името „Продължаваме промяната“ е привлякло от град Трън повече гласове, отколкото „Има такъв народ“. Все пак първият вот за партията на Кирил Петков и Асен Василев е постигнал по-малка подкрепа, в сравнение с първите избори, в които участва партията на Слави Трифонов.

Ситуацията в селата изглежда доста по-устойчива в сравнение със случилото се в града. Стотина гласа е привлякла новата партия, докато ИТН се е върнала към резултата си от месец април. При ГЕРБ и БСП има отлив, като той е значително по-малък в сравнение със секциите в общинския център.

Общината като цяло е допринесла с над 720 гласа за изборния резултат на Румен Радев, който на областно ниво е събрал над 21 хиляди гласа, а на национално – над 1,3 милиона гласа. За Анастас Герджиков в Трънско са гласували около 350 човека, в областта – над 12 хиляди, а в държавата – над половин милион души.

Виж също...

Loading...