Кой е победител в изборите в Брезник? 9 гласа разлика в секциите в града?

2 на 2 секции са победите в големите секции в град Брезник на 14 ноември при извънредните парламентарни избори, предаде репортер на Zapadno.com.

Гласоподавателите в секциите в училището и в бившата селскостопанска гимназия са дали предимство на възпитаниците на Харвард, а секциите в читалището и бившия ДНА са заложили на бившите управляващи. Останалите четири малки секции сумарно са дали предимство на БСП и „Има такъв народ“. Затова като цяло ГЕРБ изглежда печели вота в града с едва 9 гласа разликата пред “Продължаваме промяната”.

Това показват данните от протоколите, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия. Публикуваме ги с уточнение, че сумарен протокол за гласовете в секция 002 все още не е качен, затова представяме данните като сума от протоколите на двете машини, използвани при гласуването.

Резултатите на БСП и ИТН също са много оспорвани. На трето място е червената коалиция, която е загубила около 100 гласа спрямо изборите през месец юли. Този спад им дава преднина от едва няколко гласа пред “Има такъв народ”. Загубата на избиратели при партията на Слави е двойно по-голяма. От 357 гласа през април и също толкова през юли, сега те са на четвърто място със скромен резултат.

Средно 1/3 от избирателите са отишли до урните в града. Те са допринесли за ГЕРБ да получи над 10 хиляди гласа в област Перник, а “Продължаваме промяната” – над 8 хиляди. Това показват данните на Централната избирателна комисия към 12 часа на база 87,63 процента обработени секционни протоколи.

Не е имало никакви проблеми с машините или вота с бюлетини в цялата община Брезник, уверяват от общинската администрации.

Виж също...

Loading...