Над 30 ученици в област Перник влязоха отново в клас със зелен сертификат, а други над 1 200 деца бяха тествани, за да учат присъствено

В 22 училища в област Перник и в центъра за специална образователна подкрепа е възстановена присъствената форма на обучение за учениците от първи до четвърти клас. Това съобщи на БТА началникът на отдел “Организационно-методическа дейност и контрол” в Регионалното управление на образованието Евгения Колева.

Тествани са били 1 273 деца, резултатът на всички е отрицателен. До присъствено обучение са били допуснати и 32 ученици със сертификати, които са преболедували коронавирус. Проверено е здравословното състояние и на 109 учители и 101 души непедагогически персонал, резултатът им също е отрицателен, каза Колева. При тестването са помагали 109 доброволци. От тях 66 са родители, 12 са медицински специалисти.

Сред доброволците има и здравен медиатор, учители и служители от непедагогическия персонал. Създаден е график за тестване на завръщащите се в училище деца. Следващата проверка за евентуално наличие на зараза с коронавирус е в четвъртък.

Виж също...

Loading...