Община Трън получава допълнителни 3 484 лева за директорите в образованието за постигнати резултати през учебната 2020/2021 година

Допълнителни 3 484 лева получава Община Трън от държавния бюджет. Средствата бяха одобрени на провелото се на 10 ноември правителствено заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

От одобрените средства 1 834 лева са предназначени за директора на училището в град Трън, а 1 650 лева – за директора на детската градина. Допълнителният трансфер от 3 484 лева се предоставя по бюджета на Община Трън от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

Допълнителните възнаграждения се определят в зависимост от получените точки при оценяване на постигнатите резултати в планирането и организацията на образователния процес, реализирането на план-приема, въвеждането на иновативни практики в обучението, провеждането на занимания по интереси, получените награди, доброто взаимодействие със социалните партньори и други. Средствата се осигуряват от бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 година, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...