Брезничанин състави сборник с нелитературни думи и изрази от Брезник, Брезнишко и Граово, който е наличен за продажба в интернет

Сборник с нелитературни думи и изрази от Брезник, Брезнишко и Граово излезе вече се разпространява за закупуване чрез интернет, научи Zapadno.com.

Сборникът е съставен от брезничанина Йосиф Радоев и е издаден тази година от издателство “Парадигма”. Нелитературните думи и изрази от Брезник, Брезнишко и Граово са отпечатани на 162 страници. Йосиф Радоев е роден през 1954 година в град Брезник. През 1978 година завършва специалност „Стенопис” във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. През 1984 година завършва факултативен курс по китайски език в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 1992 година завършва курс по китайска калиграфия при г-н Пан Джъчан. Твори в областта на китайската класическа живопис и калиграфия. Има две самостоятелни изложби с китайско изкуство. От 1992 година твори и в областта на православното църковно изкуство. Изографисва храмове и параклиси в Родопите, Созопол и Брезник. От 2013 година преподава китайска калиграфия в Института за китайска култура „Конфуций” – град София. Негови творби са притежание на колекционери от България, Франция, Испания, Израел и Япония, пише книжарница “Български книжици”.

Снимка: книжарница “Български книжици”

Виж също...

Loading...