Ждрелото на река Ерма и двата музея в Трънско се борят за гласове в годишните награди в туризма за 2021 година

До 0:00 часа на 22 ноември 2021 година всеки, който желае, може да гласува за забележителности в Трънско. Те са номинирани в категория за годишните награди в туризма за 2021 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Ждрелото на река Ерма край град Трън и музеите в трънските села Бусинци и Студен извор са номинирани в шестите Годишни награди в туризма за 2021 година. Както преди 2 години, така и сега, забележителностите в пограничната община са в категорията “Изборът на българите”. През 2019 година природната забележителност и двата действащи музея в Трънско събраха общо 450 гласа в онлайн гласуването. Към момента на писане на публикацията за Ждрелото има натрупани 4 гласа, а за музеите – по един.

Категорията “Изборът на българите” обхваща подкатегориите 100-те национални туристически обекта и 50-те малко познати туристически обекта в България. Целта на категорията е да отличи най-посещаваните и най-обичани от българските туристи обекти. Според критериите за оценка всеки потребител може да гласува, за всеки един от публикуваните обекти на страницата на конкурса. Ако най-предпочитаният обект не попада в нито един от посочените от организаторите туристически обекти, потребителите могат да гласуват със свободен текст за произволно избран обект. Всеки от обектите, който събере минимум 10 гласа, автоматично се включва като един от посочените в платформата и се съревновава наравно с всички останали.

В конкурса на Министерството на туризма са определени общо 10 категории, а онлайн вот ще определи носителите на призове. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, поясниха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...